ROBI Maso

 

ROBI je směs rostlinných bílkovin, která se podílem bílkovin, konzistencí, vzhledem a chutí vyrovná masu a může ho plně nahradit.
co_je_to_robi

• Výrobek racionální výživy
• 
Neobsahuje tuk a cholesterol
• Neobsahuje maso a živočišnou bílkovinu
• Maso připomíná nejen vzhledem, ale i chutí
• Vařeno pouze ze surovin rostlinného původu
• Vyráběno bez použití konzervačních látek,aditiv a náhražek


Robi maso je nízkoenergetický, mikrobiálně čistý, tepelně upravený polotovar, neobsahující žádné živočišné bílkoviny, tuky, cholesterol, sóju, glutamát, syntetická barviva a konzervanty. Má nízký obsah sacharidů, je snadno stravitelný a přitom nepostrádá důležité výživové látky.Oproti klasickým zdrojům rostlinných bílkovin (luštěniny, sója) je snadněji stravitelné a nenadýmá. Složení aminokyselin samozřejmě odpovídá složení rostlinných bílkovin.

Jeho příprava je snadná a rychlá, nemáčí se, při tepelné úpravě nezmenšuje objem, neztrácí tvar ani strukturu, neubývá na váze. Robi maso lze zpracovávat prakticky stejně jako maso z jatečných zvířat, vařením, smažením, pečením, grilováním, ale i za studena do salátů nebo pomazánek atd.

Složení rostlinného masa ROBI:

 

Bílkoviny
20,80g
Sacharidy
10,76g
Tuky
0,03g
Sůl
0,78g
Voda 64,8-68,4%
Sušina 31,6-35,2%
Minerální látky
1,11 – 1,45%
Energetická hodnota

523 kJ/100 /  125kcal/100g

 
Pro srovnání:
hovězí maso 860 kJ/100 g,
vepřové maso 1500 kJ/100 g,
kuřecí maso je energeticky srovnatelné,
robi však neobsahuje tuk a cholesterol.

 

 

http://www.robi.cz