Jasnoslyšení a jiné „nadpřirozené“ schopnosti

 

Jasnoslyšení a jiné „nadpřirozené“ schopnosti

24. května 2011 v 18:00 | Čaroděj |  Magie
 
Nadpřirozené schopnosti. Čeština má ve své košatosti krásně vytvořený styl tvorby slov přesně vystihující jejich podstatu. Nad - přirozený, čili nad přirozeností, vyjadřuje něco co mají jen jistí vybraní jedinci, co nemají zkrátka všichni. Ovšem v tomto případě se toto slovo plete i když jen částečně. Tyto schopnosti totiž mohou mít všichni, ale mnoho lidí si buď neuvědomuje, že je může mít a nebo si neuvědomují, že je mají. Pravdou je, že za to může částečně naše společnost a částečně naše výchova. Nicméně nikdy tyto schopnosti nejsou ztraceny trvale a vždy je lze znovu získat.
Jasnoslyšení je právě jednou z těchto nadpřirozených schopností. Ne nadarmo bylo vybráno do názvu článku. Jedná se totiž o nejběžnější schopnost, kterou má 99% lidí a kterou dokonce lidé využívají aniž by si vůbec uvědomili, že to dělají. Jasnoslyšení znamená, že vnímáte řeč někoho, kdo fyzicky není přítomen. Vnímáte to jaksi ušima, čili slyšíte hlas. Ano, extrémní formou jasnoslyšení je schizofrenie, nebo spíš je to jakási forma špatné práce s jasnoslyšením. Faktem ovšem zůstává, že mnoho lidí je schopno čas od času slyšet "hlas", který jim radí co mají dělat. Dokonce mnoho lidí má jen pocit, že hodně dobře slyší, protože slyší co si někdo šeptem povídá na druhé straně místnosti, ale v pravdě i to je forma jasnoslyšení. Samozřejmě to valná většina potlačuje právě z důvodu, aby nebyla považována za schizofreniky. Nicméně to nic nemění na věci samotné. Lidé běžně jasnoslyšení používají.
I všechny ostatní smysly mohou mít svojí "jasno" formu. Zrak, chuť, čich i hmat, to vše mohou někteří lidé použít pro zjišťování skutečností, které běžné formě použití smyslů unikají. Jasnovidci jsou například považováni za vynikající věštce, ale nemusí jen věštit. Jasnovidec, pokud má dostatečně citlivý zrak, může diagnostikovat choroby prostřednictvím vidění aury, energetických bloků, nebo dokonce přidružených astrálních bytostí. Také může vidět různé astrální bytosti v jejich přirozené formě a prostředí a dost často může vidět obrazové otisky událostí na místech kde se událi. Ostatní jasnosmysly jsou využívány opravdu zřídka. Často se stává, že lidé využívají kombinaci smyslů.
Mezi ostatní nadpřirozené schopnosti, kterými může člověk běžně disponovat (pokud si je vědom jak na to a nebo se ocitne v nějaké "extrémní" situaci) jsou telekineze, telepatie, empatie a levitace. Samozřejmě většina lidí co o sobě tvrdí, že tyto schopnosti dovedou vyvolat na povel jsou podvodníci. Toto je ovšem příčina toho, že si lidé neuvědomují, že těmito schopnostmi mohou opravdu volně disponovat. Telepatie a Empatie jsou z toho všeho používány nejběžněji. Časté používání těchto dvou nadpřirozených schopností se vyskytuje mezi osobami, které mají mezi sebou silná pouta. Nejčastějším známým případem je matka a dítě. Například, když jsem si zlomil nohu, moje maminka, která v té době byla o 100 kilometrů dál najednou cítila, že se mi něco stalo a že musí jet rychle domu.
Telekineze se zase může často projevit v jiných krizových situacích, kdy je i jinak velmi fyzicky slabá osoba schopná například uzvednout velmi těžký předmět kvůli záchraně života. To dělá z části větší aktivací svalů a z části využitím skrytých telekinetických schopností. Já sám jsem byl svědkem samovolného uvolnění telekinetické síly během silného rozrušení v hádce.
Valná většina malých dětí má tyto schopnosti v určité míře aktivní, avšak výchovou a formováním dítěte podle okolní společnosti dochází k jejich zakrytí a vědomé deaktivaci. Jejich opětovná aktivace a odkrytí pak pro člověka většinou znamená mnoho hodin meditací a "přeprogramovávání" svého podvědomí, které nám tyto schopnosti vypíná. Tolik tedy stručně k nadpřirozeným schopnostem. Rozsah článku mi nedovoluje věnovat se tomu blíže a jednotlivě, ale snad někdy v budoucnu bude možno věnovat se lépe jednotlivostem a různým zajímavostem tohoto se týkajících.
 

Zdroj : https://jas.blog.cz/