pokračování

26.07.2012 08:20

 

Uvádím význam karet, které jsou rovně a obráceně. Tak jak jsme si v munilém díle řekli, karty u kterých není jasné jak jsou rovně a jak obráceně si označíme křížkem vpravo nahoře. Některé karty mají stejný význam ať leží rovně či obráceně. Ale většina karet má dva významy, většinou se diametrálně liší. Proto je postavení karet (tedy zda leží rovně či "vzhůru nohama") velice důležité.

 

Karty srdcové (červené):

Obecně se jedná o karty veskrze pozitivní, které celkovou předpověď vylepšují a případně zachraňují hrozivé situace. Jedná se zpravidla o lásku, city či milenectví.

 

Eso rovně: náš dům, domov ve kterém bydlíme

Eso obráceně: cizí dům, nebo bývalý domov

Král: mladý muž, milenec, snoubenec, novomanžel, OSK pro mladého muže

Dáma: mladá žena, milenka, snoubenka, novomaželka, OSK pro mladou ženu

Kluk: odhaluje myšlenky osoby u které stojí, nebo o kterou se zajímáme, tady hodně záleží na barvách karet, které leží kolem něj. Pokud je kolem něj většina srdcových karet, pak je ten člověk zamilovaný, pokud kulových (kárových), pak nás má rád, ale jeho zájem spíš přátelský a kamarádský, pokud je obklopen převážně zelenými kartami (piky, listy) pak je to člověk neupřímný a nepoctivý, ale jen proto, že sám je nešťastný, karty křížové (žaludové) v jeho okolí značí nebezpečí - jedná se o člověka, který je zákeřný a vůči nám zlomyslný.

Desítka: veselost, srdečnost, oslavy, zábavy, svatby (tady záleží na dalších kartách okolo)

Devítka  rovně: nestálost, nejistota, pokud se ptáme otázkou, zda něco udělat, pak je odpověď ne. Nepodnikat nic.

Devítka  obráceně: změny k lepšímu, akce, doporučujeme věc, na kterou se ptáme udělat, podniknout.

Osmička: věrnost, upřímnost, náklonnost, láska

Sedma  rovně: byt ve kterém bydlíme, naše domácnost

Sedma  obráceně: cizí byt, cizí domácnost, případně naše bývalá domácnost

 

 

 

Karty kárové (kulové):

Většinou příznivé karty. Pokud vykládáme na obchodní vztahy, podnikání či věci týkající se nějakého zisku, pak jsou vůbec nejlepší. Pokud vykládáme na lásku, pak musíme říct, že osoba, o kterou se zajímáme k nám chová sice přátelské city, ale láska to není.

 

Eso: dopis, nabídka, důležitá zpráva

Král: Muž jako přítel, kamarád, známý, příbuzný, soused, kolega

Dáma: Přítelkyně, kamarádka, známá, příbuzná, sousedka, kolegyně. Pokud budeme po ní pátrat, tedy bude nás zajímat o koho jde, protože má v naší věštbě velký význam a při dalším vyložení na ni samotnou se obpět objeví tato karta, můžeme uvést, že se jedná o plavovlasou ženu.

Kluk: Velké štěstí. Je jedna z nejšťastnějších karet vůbec a když se obejví u jinak nepříznivé věštby znamená, že tato nepříznivá situace skončí dobře.

Desítka: Majetek, bohatství, větší množství peněz.

Devítka: Obchodní činnost, peníze získané obchodní činností. Tady hodně záleží na kartach postavených kolem ní. Pokud vykládáme na úspěch v podnikání, pak nutně potřebujeme, aby kolem devítky křížové se nakupily karty opět křížové, nejlépe desítka a osmička.

Osmička: Zisk peněz. Ale často může jít jen o malé částky. Opět závisí na kartách okolo.

Sedmička rovně: Nadějné podnikání nebo situace.

Sedmička obráceně: Ztracená šance, nejistota, když se vyskytuje u karet osob, znamená nevěru.

 

 

 

Karty pikové (listy):

Jsou symboly moci, síly a ctižádosti. Jakožto karty silové nesou sebou i upozornění na úrazy, rvačky, nebo konflikty. Bývají však také znakem závisti, falše a neupřímnosti.

 

Eso rovně: Je pozitivní karta, druhá karta velkého štěstí, která značí, že se nám naše přání splní. Může znamenat podle okolností také dat, či nečekanou příznivou událost.

Eso obráceně: Ztráta, krádež, podvod, klam.

Král: Starší muž, je-li ve spojení s králem křížovým jedná se o vdovce, nebo někoho, kdo brzy vdovcem bude. Může znamenat též o generaci staršího příbuzného, třeba otce nebo dědečka.

Dáma: Starší žena (s králem žaludovým vdova nebo brzká vdova). Může se jednat o matku, babičku, tchyni.

Kluk: Jedna z nejnegativnějších karet. Ve spojení s obchodem zaměstnáním či penězi nese vždy ztráty a podvody. Ve spojení s osobami jde vždy o faleš, přetvářku, nenávist, závist, pomluvy. Je-li pikový kluk u OSK, znamená to, že člověku hrozí úraz. Ve spojení s OSK a desítky křížové jde zpravidla o autohavárii (úraz na cestách). Ve spojení s OSK a Esem křížovým jde o smrt následkem úrazu.

Desítka: Pozitivní karta. Podle toho u čeho blízko stojí znamená svatbu, dobré obchody, nebo obecně pozitivní změny.

Devítka rovně: Jedna ze dvou "časových" karet. Leží-li rovně, znamená blízkou budoucnost (cca do půl roku). Je to též karta osudová a zpravidla děj svrzuje. Tzn. nelze se ději či situaci vyhnout.

Devítka obráceně: Platí pro ni totéž co pro devítku rovně, jen znamená vzdálenou budoucnost (tedy nejdřív za rok ale většinou za daleko více).

Osmička: Další ze "zlých" karet. Značí smutek, deprese, slzy, trápení, velké starosti. U této karty v jejím okolí hledáme kdo, nebo co nám toto trápení způsobuje, nebo je příčinou.

Sedmička rovně: Dítě. Tady je výklad velice rozmanitý, protože pak můžeme hledat v okolí další symboly. Například dítě ve spojení s desítkou křížovou znamená dít na cestě (tedy brzké těhotenství). Ptáme-li se na pohlaví, tak to určíme podle okolo stojících karet, zda jsou převážně mužské či ženské.

Sedmička obráceně: Nese potíže, překážky a mrzutosti. Není kartou, která by znamenala zhacení nějaké činnosti, ale znamená vždy komplikace, hádky a problémy.

 

 

Karty křížové (žaludové):

Křížové karty znamená téměř vždy těžkou až úmornou práci. Znamenají přísnost, sebekázeň, šetrnost až lakotu. Označují lidi žárlivé, zlostné, intrikánské, závistivé, zlomyslné, nepoctivé a zákeřné.

Eso rovně: Smrt. Konec.

Eso obráceně: Vzdálené místo, nesplněné přání.

Král: Soudce, úřední osoba, osoba nosící uniformu.

Dáma: Velké starosti

Kluk: Důležitá zpráva. Nečekaná. Možná úřední.

Desítka: Cesta. Nemusí znamenat jen přímo cestování, ale i že je něco "na cestě", tedy už v procesu.

Devítka: Druhá časová karta. Tato neurčuje čas jako spíš urychlení či zdržení. Je-li rovně, stane se tak rychleji než čekáme. Leží-li obráceně - znamená zdražení a průtahy.

Osmička:  Další z nešťastných karet. Znamená zradu, utrpení, neštěstí, trápení, zklamání, ale značí též konflikty a hádky.

Sedmička rovně: milostný poměr, příležitostný sex, nebo sex bez lásky.

Sedmička obráceně: nemoc.

 

 

A to je pro dnešek všechno. Příště si povíme o důležitých karetních spojeních.